Gebelikte 3. Hafta

İlk yedi gün sonrasında meydana gelmiş olan embriyo adı verilen canlı, yaklaşık olarak 0.1 mm boyutuna ulaşmış olup size fark ettirmeden rahim yerleşimini gerçekleştirmiştir bile.

Bebek İçin Gebelikte 3. Hafta


Bu yerleşme öncesinde başlayan hazırlık süreci ile rahim ağzı yumuşar ve kalınlaşan bir mukus tabakası sayesinde rahim ağzında olası enfeksiyonlara karşı bir bariyer oluşturur. Geri kalan 37 haftayı geçirmek üzere rahime yerleşen embriyo bazı durumlarda az miktarda kanamalara ve kasıklarda kramplara neden olabilir. Yine bu 3 haftalık süre içinde rahim iç zarı gelişmekte ve embriyoyu beslemektedir.


Embriyonun emplantasyona uğraması ile hücreler ikiye bölünür. Bu bölünmenin bir parçası embriyo ve diğer parçası da plasentayı oluşturmaktadır. Embriyo ve dölyatağınız olması gerektiği gibi birlikte çalışarak yeni oluşan plasentaya ve embriyoya oksijen ve besin taşıyacak kan ağı oluştururlar. Devam eden süreç içinde bebeği besleyecek olan bebek ve anne arasında her türlü alışverişi sağlayacak olan plasentanın ilk hücreleri yerleşmeye başlar.

Anne İçin Gebelikte 3. Hafta


Bazı endişelerin baş gösterdiği hazır mıyım, değimliyim sorularının irdelendiği bu döneme psikolojik olarak kendinizi hazırlayın ve yaşamın getirdiği yüceliğe kucak açın.

Hamilelik testlerinin etkin olarak sonuç gösterdiği, heyecanla beklenen o pozitif işareti görebileceğiniz 3. Hafta içinde hormon hareketleriniz de hızlanacaktır. Aslında evde yapılan gebelik testlerinin sonuçlarını belirleyende bu hormonların değeridir.

Genellikle hamilelik sonuçlarının netleştiği bu dönem içinde ortaya çıkan diğer bir durumda aile, arkadaş gibi sosyal çevre kutlamaları ve destekleri olacaktır.

Tebrikleri kabul etmenin tadını çıkartın :)

Hiç yorum yok: